Van een burn-out kan worden gesproken als men het gevoel heeft volledig te zijn opgebrand: het effect van een volledig lege accu die niet meer is bij te laden. Je bent, vaak door ernstige stress, emotioneel en lichamelijk totaal uitgeput en belandt in een vicieuze cirkel waar je niet of nauwelijks meer lijkt uit te kunnen komen.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek telt ons land maar liefst 700.000 mensen met een burn-out syndroom. En het keerpunt lijkt nog lang niet bereikt. Steeds meer werknemers dreigen te bezwijken onder de vaak te hoge werkdruk. Weliswaar spelen bij een aantal burn-out patiënten ook privé-problemen mede een rol, maar de feitelijke burn-out ontstaat vrijwel altijd door langdurige overbelasting op het werk.

Toch biedt ReventaCare ook hier hulp, want de ademhalingstrainingen vormen een goede basis voor fysiek en mentaal herstel en uiteindelijk ook een snelle terugkeer op de werkvloer. Daarná zal de werknemer, nu deze zich weer goed voelt, wél zelf moeten aangeven of er andere werkafspraken nodig zijn om herhaling te voorkomen.