Je zult er maar een van zijn…..volkomen uitgeblust zit je thuis. Niets dat nog lijkt te helpen. Energie: nul. Je voelt je hulpeloos en hopeloos. De zin van het leven ontgaat je volledig. Hoe nu verder?

Burn-out is een uitputtingsreactie van je lichaam en je geest op een vaak jarenlange periode van stress. In de meeste gevallen is het werk de grote boosdoener. En dan nog niet eens zozeer het werk zelf maar meer de manier waarop met dat werk wordt omgegaan. Zowel door jezelf als door je werkgever.

Mensen met een burn-out spreken vaak over een elastiek dat steeds verder wordt uitgetrokken totdat de rek er helemaal uit is. Of ze vergelijken het met een accu die helemaal is leeggeraakt en niet meer kan worden opgeladen. Ze zijn totaal futloos geworden en kunnen het niet langer opbrengen om naar hun werk te gaan. Ze hebben ernstige last van concentratieproblemen en voelen zich mislukt in hun carrière.
De enige emotie die nog telt is boosheid. Naar iedereen: collega’s, chef, de hele organisatie eigenlijk.

Ook in de privésfeer ondervinden burn-out patiënten de gevolgen hiervan: nergens meer zin in hebben, het gezin en de partner verwaarlozen, emotioneel en fysiek volledig op het nulpunt zitten. Alles blijft liggen, problemen worden omzeild, zelfs de kleinste dingen zijn te veel. Een vicieuze cirkel. Zo lijkt het.

Maar is er ís een oplossing voor al deze misère: ReventaCare helpt! Met goede begeleiding door onze coaches wijst een degelijke ademhalingstraining u de snelle weg naar herstel. Uiteraard gaat dat gepaard met aanwijzingen over hoe u in vervolg beter met de werkdruk kunt leren omgaan. En hoe uw werkgever voortaan met ú moet omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *