Wanneer je een ooglidcorrectie of het verwijderen van wallen overweegt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In deze blog geven we je tips waar je op moet letten voordat je een ooglidcorrectie ondergaat. 

Zorg dat de correctie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg

Veel mensen denken dat cosmetische ingrepen altijd worden uitgevoerd door plastisch chirurg. Dit is dus niet zo, cosmetische chirurgen mogen namelijk ook ooglidcorrecties uitvoeren. Dit komt omdat een cosmetisch arts, naast een reguliere opleiding tot basisarts, slechts een tweejarige opleiding nodig heeft om als cosmetisch arts te mogen werken. Dit in tegenstelling tot een plastisch chirurg, die naast een zes jarige basisopleiding tot basisarts, nog een zesjarige opleiding heeft moeten doen om als plastisch chirurg te mogen werken. 

De chirurg moet aangesloten zijn bij de juiste vereniging

Het is belangrijk dat de chirurg van jouw behandeling is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie. Omdat deze verenigingen hoge eisen stellen aan hun leden, weet je zeker dat je wallen worden verwijderd door een gekwalificeerde plastisch chirurg.  

Zorg dat je goed geïnformeerd wordt

Voordat de correctie plaatsvindt, is er altijd een intake waarbij je al je vragen kunt stellen. Zorg er dan ook voor dat je goed voorbereid bent. Dit zijn een aantal vragen die je zou kunnen stellen over de behandeling: wie voert de operatie uit? Uit hoeveel stappen bestaat de behandeling? Hoelang duurt de ingreep? Wat zijn de risico’s? Hoe gaat het verder na de behandeling? Hoelang duurt het herstel? Hoe wordt er omgegaan met eventuele complicaties? Zorg er ook voor dat je de intake hebt met de plastisch chirurg die jouw operatie uitvoert. Zo weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt.

Pin It on Pinterest