Gevoelig tandvlees is een andere benaming voor ontstoken tandvlees. Je kunt dit vaak herkennen aan pijn bij het poetsen van je tanden. Ook bloed je tandvlees wanneer het ontstoken is. Maar wat kun je er tegen doen? Er zijn meerdere oplossingen voor ontstoken tandvlees die even goed werken. Het is belangrijk dat je dan de twee keer per dag blijft poetsen. Dit zorgt voor sneller herstel van je tandvlees. Zo zou je naar de tandarts rotterdam kunnen gaan. In deze blog beschrijven aantal oplossingen voor ontstoken tandvlees waaruit je kunt.

Speciale tandpasta

Er zijn tegenwoordig speciale tandpasta’s voor mensen met ontstoken tandvlees. Deze bevatten stofjes die de ontsteking tegengaan. Je kunt deze soorten tandpasta’s vergelijken met shampoo voor droog haar. Wanneer je tandvlees hier vaak genoeg aan wordt blootgesteld, dan zullen de klachten verdwijnen. Zo’n soort tapas daar kan je gewoon kopen bij de supermarkt of drogist.

Een zachte borstel

Het poetsen van je tanden met een zachte tandenborstel kan helpen bij het verlichten van de pijn. Je kunt jouw tandarts daarom vragen om een speciale en zachte tandenborstel. Je kunt ook bij de droog is kijken voor een simpele kindertandenborstel. Deze hebben namelijk standaard zachtere haren. Door het poetsen met een zachte tandenborstel, raakt je tandvlees ook minder snel beschadigd wanneer je poetst.

Flossen en stoken

Flossdraad en een tandenstoker kunnen het vuil dat tussen je tanden achterblijft na het poetsen verwijderen. Op deze manier zorg ervoor dat bacteriën zich minder snel kunnen ophopen. Hierdoor krijg je minder last van tandplak en ontstoken tandvlees. Het is aangeraden om één of twee keer per dag te flossen, te stoken of te ragen.

Pin It on Pinterest