Iedereen droomt wel van een lekker zacht huidje, zonder acné, littekens of andere onzuiverheden. Ondanks dat we dat helaas niet in een keer weg kunnen toveren, geven we je graag een aantal tips om de conditie van de huid te verbeteren. Met de juiste producten en misschien aanvullende behandelingen is het mogelijk om acné, littekens en andere onzuiverheden in ieder geval drastisch te verminderen. Lees snel verder. 

Gebruik de juiste cleanser 

Het is belangrijk om je gezicht elke ochtend en avond schoon te maken met een cleanser. Deze regel geldt zowel voor mannen als voor vrouwen en voor huidjes met en zonder make-up. Wel is het belangrijk om een cleanser te gebruiken die past bij je huidtype: 

  • Een vette of acnegevoelige huid: voor een vette of acnegevoelige huid raden we aan cleansers te gebruiken met salicylgel of met benzoylperoxide. 
  • Droge en rijpe huid: voor een droge of rijpe huid gebruik je vooral hydraterende producten, zoals een glycol- of melkachtige reiniger. 

Hydrateer jezelf en je huid dag en nacht

Water drinken is erg belangrijk voor jezelf en je huid. Drink die 2 liter dus elke dag! Daarnaast is het erg belangrijk je huid te hydrateren door middel van dag- en nachtcrème. Ook hier is het superbelangrijk om een crème te kopen dat past bij jouw huidtype. Koop producten met zo min mogelijk parfum, deze kunnen de huid op ten duur gaan irriteren. 

Microdermabrasie

Een niet-chemische methode om op een intensieve manier huidproblemen, zoals acné aan te pakken is microdermabrasie. Microdermabrasie helpt ook bij een zonbeschadigde huid, verslapte huid, rokershuid, futloze, droge en ruwe huid. Bij microdermabrasie gebruikt met microkristallen gemaakt van aluminiumoxide. 

Zit zo min mogelijk aan je gezicht

Hoe verleidelijk het soms ook is om aan je gezicht te zitten, doe het niet! Het vuil en vet van je vingers worden zo als het ware overgedragen naar je gezicht. Wat weer voor veel ellende kunt zorgen. 

Pin It on Pinterest