Weet je niet op welke sport je je kind wilt zetten? Misschien is turnen wel een geschikte sport voor je kleintje. Turnen heeft namelijk veel voordelen voor het lichaam en de geest. Je kindje blijft er super fit door! Lees hieronder de voordelen van turnen. Wil je je kind aanmelden voor turnlessen? Bekijk dan eens de site van thelittlegym.eu voor turnen in Amsterdam. Hieronder vind je een aantal voordelen van turnen voor de mens. 

Verhoogt je flexibiliteit

Met turnen verhoog je je flexibiliteit van je spieren. Doordat je flexibeler wordt verminder je het risico op blessures en geeft je meer controle over je lichaam. 

Gezondheid van de botten

Gewicht dragende lichaamsbeweging is goed voor je botten, omdat het broosheid helpt te voorkomen. Vooral vrouwen ervaren een verlies aan botmassa als ze ouder worden. Als je je dus vanaf jongs af aan al bezighoudt met gewicht dragende oefeningen, helpt het je botdichtheid te behouden. 

Preventie van ziekten

Deskundigen zeggen dat turnen een aantal ziekten kan weren. Dit zijn ziektes, zoals hartziekten, kanker, overgewicht en diabetes. 

Betere coördinatie 

Turnen vereist een zekere mate van coördinatie om goed te landen bij bijvoorbeeld salto’s en je te helpen de bewegingen goed uit te voeren, om blessures te voorkomen. Als je een aantal jaren turnt merk je dat je natuurlijke coördinatie verbetert en heb je meer balans. 

Sterker worden

Omdat je je spieren erg veel gebruikt tijdens het turnen, ontwikkel je spiermassa. Je zult merken dat je spieren meer definitie en toon beginnen te krijgen en dat je het steeds makkelijker vindt om bewegingen te maken die moeilijk waren toen je net begon. Deze kracht komt ten goede aan andere delen van je leven omdat het je sterk genoeg maakt om dingen te dragen. 

Je maakt indruk

Er zijn niet veel mensen die in staat zijn een spagaat of een split uit te voeren. Met turnen oefen je om dit soort poses te kunnen. Als je het eenmaal kan, blijft het voor veel mensen wonderbaarlijk om te zien.

Pin It on Pinterest