Als je aan plankton denkt, denk je als nuchtere Hollander waarschijnlijk niet aan voedsel. In landen als China en Japan is het consumeren van plankton of zeewier erg normaal. Hier in Nederland eten de meeste het alleen (onbewust) bij sushi. In deze blog schijnen we het licht op marine phytoplankton en wat het voor jouw gezondheid kan doen.

Wat is marine phytoplankton.

Marine phytoplankton is een alg soort die groeit in zout water. Wat leuk is om te weten, is dat er zo’n 40.000 soorten marine phytoplankton en microalgen bestaan. Samen zijn ze goed voor maar liefst een vierde van alle planten wereldwijd. Wij focussen in deze blog op de voordelen voor je gezondheid, maar wist je dat algen maar liefst 90% van alle zuurstof leveren?

Wat doet het voor je gezondheid?

In marine phytoplankton zitten ontzettend veel belangrijke bouwstoffen die ons lichaam goed kunnen gebruiken. Het is een bron van omega-vetzuren, vitamine A, C, D en K. Ook zitten er veel vezels, antioxidanten, calcium, magnesium, selenium, ijzer en eiwit in. Ook bestaat maar liefst 60% uit eiwitten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat jij meer energie krijgt, je meer ondersteuning biedt voor het immuunsysteem en zelfs dat je hersenen beter gaan werken.

Helpt marine phytoplankton met ademhalen?

Zoals bovengenoemd leveren algen maar liefst 90% van al het zuurstof. Indirect zorgt marine phytoplankton dus voor gezonde lucht die jij kunt ademen. We moeten er dus voor zorgen dat deze algen genoeg ruimte krijgen om te groeien. Als voedingssupplement zit het barstensvol met goede mineralen, aminozuren, vitaminen, enzymen en chlorofyl. Door de verbeterde zuurgraad van het lichaam, regulering van je bloeddruk en cholesterol en stabiele bloedsuikerspiegel, verbeter je ondertussen je uithoudingsvermogen. Als je dit combineert met ademhalingsoefeningen en sporten, gaat je algehele conditie ontzettend vooruit.

Pin It on Pinterest