Een behandeling bij de tandarts kan voor iedereen wel eens zorgen voor zenuwen. Maar als je angst dusdanig hoog is, is er sprake van echte angstklachten. Je bent zeker niet de enige met angsten voor de tandarts. Er bestaan tegenwoordig niet voor niets speciale angsttandartsen. Het probleem is echter dat mensen met angst vaak datgene wat de angst oproept gaan vermijden. Wat resulteert in mogelijk meer problemen in de mond. Het vermijden van de tandarts kan ook te maken hebben met schaamte, omdat je bijvoorbeeld al lang niet naar de tandarts bent geweest. Dit is zeker niet nodig, het is alleen maar goed dat je uiteindelijk besluit toch iets aan je gebit te laten doen. 

Wat is de narcosetandarts?

Als je erg bang bent voor de tandarts kun je terecht bij de narcosetandarts in Amsterdam. Je gaat dan volledig onder narcose. Hierdoor is de behandeling al klaar wanneer je weer wakker wordt. Tijdens de behandeling ervaar je geen pijn. 

Hoe werkt het?: 1. Bewakingsapparatuur

Voordat je onder narcose gaat sluit de narcosetandarts je aan op bewakingsapparatuur, waaronder plakkers op je borst voor het bewaken van je hartslag en een sensor aan je vinger voor het meten van het zuurstofgehalte in het bloed.

2. Het infuus

De narcosemiddelen krijg je toegediend via een infuus door je hand. Als je bang bent voor naalden en prikken, kun je een verdovende pleister kopen met het recept wat je krijgt tijdens het intakegesprek. Let er wel even op dat je dit zelf aangeeft, zodat ze een recept voor je uit kunnen schrijven. Door deze pleister voel je niets van de prik. 

3. In slaap vallen en beademing

Het slaapmiddel werkt direct. Je bent meteen onder narcose. Tijdens de narcose brengt de narcosetandarts voor de beademing een buisje via de neus in de luchtpijp, hier voel je zelf niets van. Als je weer wakker wordt is het buisje alweer uit je luchtpijp. Soms kan het buisje achteraf wat irritatie geven aan de keel of neus.

4. Je wordt weer wakker

Het slaapmiddel is snel afbreekbaar. Na de behandeling ben je weer snel wakker. Wel voel je je mogelijk nog wat duf. Rust na de behandeling dan ook even uit.  

Pin It on Pinterest