Ben je al een tijdje niet meer naar de tandarts geweest? Niet verstandig, want de tandarts zorgt ervoor dat je je gebit gezond kan houden. Door middel van controles die de tandarts uitvoert wordt er gekeken of er wat mankeert aan het gebit. Je poetst natuurlijk iedere dag je tanden, maar toch zijn er zaken die je zelf niet kunt schoonhouden. Bij de controle kijkt de tandarts hierna en voert hij verschillende werkzaamheden uit. Maar wat doet de tandarts precies en wat zijn de werkzaamheden? In dit artikel zetten we dat allemaal op een rijtje zodat je daar meer over te weten komt.

Advies en reinigen

De tandarts geeft vooral advies over de verzorging van het gebit van verschillende mensen. Wanneer de tandarts ziet dat er wat mankeert aan je gebit, geeft hij hier in de meeste gevallen advies over. Zo zegt de tandarts dat je vaker de tanden moet poetsen of dat je vaker moet flossen. Vooral bij problemen met het tandvlees wordt dat advies altijd gegeven. Daarnaast reinigt de tandarts het gebit en doet hij dat met speciale instrumenten. Er is namelijk altijd vuiligheid in je mond en je kunt dit in de meeste gevallen niet zelf weghalen. Dit noemen we tandplak en dit wordt bij iedere controle door de tandarts verwijderd. Het reinigen duurt meerdere minuten en zorgt ervoor dat je hele gebit schoon is. Ten slotte verzegelt de tandarts kiezen die pas zijn doorgebroken. De net doorgebroken kiezen zijn vaak ruw en hebben diepe groeven waarin bacteriën zich nestelen. Bij het verzegelen wordt hier een beschermlaagje op aangebracht zodat je er minder last van hebt.

Zoek een tandarts lokaal

Woon je in de omgeving van Capelle? Dan is het natuurlijk verstandig om een tandarts Capelle te zoeken zodat je altijd snel naar de tandarts kunt gaan. Wanneer je denkt dat je een gaatje hebt, is het natuurlijk ideaal om snel naar de tandarts te gaan. Door een tandarts Capelle lokaal te vinden zorg je ervoor dat je altijd in de buurt bent. Vooral wanneer je meerdere keren per jaar naar de tandarts moet is dit de ideale oplossing.

Pin It on Pinterest