Het oplopen van letsel is erg vervelend. Niet alleen voor je fysieke gesteldheid, maar ook voor de kosten die je ervoor moet betalen. Het is daarom ook logisch dat je deze kosten terug kunt claimen als het letsel is opgelopen door een externe partij. Denk aan letselschade claimen bij een verkeersongeluk met meerdere auto’s, een ongeluk bij het bedrijf waar jij werkt of een medische fout bij een operatie. Het is de bedoeling dat je de schade claimt. Letselschade claimen doe je dan ook bij de aansprakelijke partij. Op deze manier heb je geen verdere zorgen dan het letsel zelf.

In gesprek met je schadebehandelaar

Letselschade claimen is natuurlijk niet zo een-twee-drie geregeld. Hiervoor ga je een heel proces door. Het is dan ook aan te raden om dit zo snel mogelijk te doen nadat het ongeluk is voorgevallen. Een schadebehandelaar kan jou over de telefoon de stappen uitleggen. Als je dit zo snel mogelijk doet, kan de schadebehandelaar zo veel mogelijk details opnemen. De herinnering zit dan nog vers in je geheugen. Daarnaast kan er dan goed bepaald worden wat de uiteindelijke schadevergoeding wordt. Letselschade claimen start met een brief die naar de tegenpartij wordt gestuurd. Hierin wordt de partij aansprakelijk gesteld voor de schade die is gemaakt. Zo hoef je zelf niet voor alle gemaakte kosten op te draaien.

Materiële en immateriële schade

De schadevergoeding bij letselschade claimen bestaat altijd uit twee onderdelen. Dit zijn de materiële schade en de immateriële schade. Maar wat houdt dit dan in? Als we het hebben over materiële schade, dan praten we over de gemiste inkomsten die je hebt moeten missen door het letsel. Je zou deze inkomsten namelijk wel hebben gehad als het letsel niet was voorgevallen. Daarnaast ook de kosten die zijn ontstaan om het ongeval te vergoeden. Als tweede heb je de immateriële schade. Dit is de schade die je lichamelijk en mentaal hebt opgelopen. Letselschade claimen heeft dus zeker zin wordt door veel mensen gedaan. Je zult waarschijnlijk verbaast zijn over hoeveel dit oplevert. Echter is het natuurlijk niet fijn om letselschade op te lopen.

Pin It on Pinterest