Je zou het door alle corona perikelen bijna vergeten, maar het is alweer bijna tijd om eventueel van zorgverzekering 2021 te switchen. Dat kan namelijk weer vanaf medio november. Je moet maar denken dat er ook voordelen zitten aan de tweede gedeeltelijke lockdown. Je hebt nu alle tijd om uit te zoeken of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt voor 2021. Om het makkelijk te maken hebben we alvast een paar punten op een rij gezet waar je op moet letten. Lees snel verder!

Wat vul je aan?

Een aanvullende zorgverzekering is handig als je verwacht gebruik te maken van zorg die niet standaard in het basispakket valt. De meeste voorkomende aanvullende zorg is vaak de fysiotherapeut of de tandarts. Maar ook voor brillen en lezen wordt dikwijls een aanvullende zorgverzekering afgesloten. Logischerwijs wordt een aanvullende zorgverzekering ook regelmatig afgesloten voor een zwangerschap. Tot nu toe lijken dit allemaal logische zaken om extra dekking voor in te kopen. Het zijn vaak eenmalige kosten of kosten die je alleen specifiek in dat jaar gaat maken. Niks mis mee toch?

Let op het addertje onder het gras!

Waar vaak geen rekening mee gehouden wordt is hoeveel de aanvullende zorgverzekering precies vergoedt van de behandeling. Als de extra premie die je betaald niet opweegt tegen de kosten die je eventueel vergoed krijgt, dan is het niet verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Klinkt logisch toch? Toch zijn er elke jaar weer heel veel mensen die in deze valkuil trappen.

Ga een avondje zorgverzekeringen vergelijken

In Nederland leven we gelukkig in een land waar meerdere partijen zorg aanbieden. Het idee is dat door marktwerking er dan de goedkoopste en beste zorg geboden wordt. Over het algemeen werkt dit principe zeer goed. Maar er zijn altijd partijen waar de geboden aanvullende zorg een stuk duurder is dan bij een andere partij. Daar is helemaal niks mee, maar zorg er wel voor dat je niet per ongeluk de duurste partij uitkies. Zoals aan het begin aangegeven, zitten we voorlopig weer even thuis. Benut een avondje op de bank om verschillende zorgverzekering en hun aanvullend polissen te vergelijken. Je zal zien dat een avondje hierin investeren, je op jaarbasis vele euro’s kan schelen. Zeer de moeite waard dus. Zo heb je bijvoorbeeld ook speciale tandartsverzekeringen.

Concluderend

Verwacht je aankomend jaar aanvullende zorg nodig te hebben die niet in het basispakket valt? Vergelijk goed de verschillende aanbieders van zorgverzekering en check van tevoren of de extra premie die je betaald wel opweegt tegen die kosten die je dan extra vergoed krijgt. Succes met het afsluiten van je aanvullende zorgverzekering!

Pin It on Pinterest