Jaren geleden was er een probleem met babyvoeding in China waardoor er veel ongelukken gebeurden. Babyvoedsel is natuurlijk bedoeld voor de meest kwetsbaren in de samenleving en daarom is het belangrijk dat de grondstoffen waar het voedsel uit bestaat 100% in orde zijn. Er bestaan verschillende tests waarmee dit kan. Er zijn bedrijven die jou kunnen helpen bij het testen van verschillende grondstoffen, dit kan zijn in het binnen-, maar ook in het buitenland. We nemen dit even met je door. 

Het testen van grondstoffen 

Wanneer producten gemaakt worden door producenten, dan worden deze vervaardigt op basis van specifieke grondstoffen die elders in de wereld of in het land ingekocht worden. Als producent ben je verantwoordelijk voor het eindproduct. Dit moet geschikt zijn voor menselijke consumptie. Er bestaan verschillende tests waarmee je deze geschiktheid kunt aantonen. Dit is bijzonder belangrijk in menselijke, gezondheid technische en juridische zin. Je wilt als ondernemer echt geen problemen krijgen met je eindproduct. 

Waar kijkt men na tijdens een test?

Wanneer grondstoffen getest worden, dan wordt er gekeken naar of ze besmet zijn met chemicaliƫn, schimmels virussen, genetisch gemanipuleerd zijn, of er zware metalen in zitten, et cetera. Het leuke van de meest geavanceerde diensten die bedrijven aanbieden, is dat je de onderzoeksresultaten direct kunt inzien. Je kunt dus 24 uur per dag volgen wat de verschillende uitslagen zijn. Concreet hebben we het bij het bovenstaande over een levensmiddelen analyse, De tegenhanger voor dieren is dan de diervoeder analyse.

In principe zijn beide testen hetzelfde. Ze kijken naar dezelfde punten. Natuurlijk zijn de grondstoffen in vele gevallen wel anders omdat de eindproducten nog anders zijn. Babyvoedsel is logischerwijs niet hetzelfde als dierenvoedsel.

Veel succes met het testen van de grondstoffen van babyvoedsel. Hou het veilig! 

Pin It on Pinterest