Dat klopt; u kunt beter ademhalen dankzij een gietvloer. Voornamelijk mensen met allergieën voor bijvoorbeeld dieren of huisstofmijt hebben heel veel baat bij een onderhoudsarme en stofvrije vloer. Tapijt is zo moeilijk schoon te houden en ook in hout kunnen nare stofjes blijven hangen. Dankzij een naadloze gietvloer heeft u nooit meer last van bijvoorbeeld huisstofmijt. 

Onderhoudsarm en zeer duurzaam

Een gietvloer is superonderhoudsarm en echt heel makkelijk schoon te maken. Hij is bovendien een zeer duurzame keuze; een gietvloer blijft namelijk jarenlang als nieuw! Hij heeft geen onderhoud nodig, zoals laminaat en voelt warm aan de voeten (in tegenstelling tot tegels). Dankzij de speciale toplaag is een gietvloer ook heel zwaar belastbaar, krasvast en volledig waterdicht. Geen gedoe meer als er dus wat vloeistof op de grond valt! Deze waterdichte eigenschap maakt hem ook een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld de badkamer of het toilet. Een gietvloer is geschikt voor werkelijk alle ruimtes in huis. 

Ideaal voor allergieën 

Waarom is een gietvloer dan goed voor mensen met allergieën? Nou, dat komt door de zeer hygiënische eigenschappen van de gietvloer. Het oppervlak is volledig naadloos, dus er kan geen stof, huisstofmijt of andere allergie-opwekkers tussen zitten. Even met de stofzuiger of een vochtige doek over de vloer en hij is weer schoon. Zo geeft u allergieverwerkkers geen kans en geniet u van een fijnere ademhaling! 

Aanbrengen van een gietvloer

Wilt u graag overstappen naar zo’n hypoallergene vloer? Dan moet u enkele dagen uittrekken voor het proces. Allereerst moet de ondervloer geëgaliseerd en geprepareerd worden. Daarna begint het aanbrengen van de gietvloermortel. Na enkele lagen, die tussendoor volledig uitharden, krijgt de vloer voldoende tijd om te drogen. Hierna wordt een vloercoating aangebracht die de levensduur van de gietvoer aanzienlijk verlengt. Als alles volledig is uitgehard, mogen de meubels op hun plek.

Pin It on Pinterest