Er bestaan vele voedingssupplementen op de markt, zo ook voedingssupplementen met de ‘stof’ Curcumine. Curcumine is een bestanddeel van het kruid Kurkuma ook wel de Indiase geelwortel, het geel/oranje kruid wat vooral vaak gebruikt wordt in de Indonesische keuken. Ondanks dat curcumine voordelen kan hebben op de werking van je hart, bloedvaten en afweersysteem is de werking hiervan bij vele mensen onbekend. We vertellen je graag meer over curcumine. 

Wat is curcumine precies?

Zoals net aangegeven is curcumine een van de werkzame stoffen uit kurkuma. Deze stof wordt al vele jaren gebruikt in de geneeskunde in Aziatische landen. Zo zou deze stof goed zijn voor de gewrichten en je spijsvertering. Ook in de Westerse landen stijgt de interesse naar curcumine. De kurkuma plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en groeit supergoed bij warme temperaturen. 

Waarom kun je dan niet gewoon een theelepel kurkuma kruiden nemen?

Ondanks dat de werkzame stof curcumine in kurkuma zit behaal je niet hetzelfde effect met het eten van een hap kurkuma, als dat je een voedingssupplement neemt van curcumine. Je lichaam neemt bij een hap kurkuma de werkende stof niet zo goed op in je maagdarmkanaal, daarnaast breekt je lever de curcumine uit deze hap af. Voedingssupplementen zijn zo gemaakt dat dit probleem is en wordt opgelost, waardoor de werkzame stof wel opgenomen wordt. 

Wat doet curcumine voor de gezondheid?

De voordelen van curcumine:

  • Ontstekingsremmend
  • Antioxidant
  • Curcumine helpt tegen Alzheimer en depressies
  • Heeft een anti-tumorwerking
  • Goed voor de spijsvertering 
  • Goed voor de gewrichten, helpt bij reumatische aandoeningen
  • Verkleint de kans op hart- en vaatziekten

Waar kun je het voedingssupplement curcumine kopen?

Curcumine kun je in Nederland makkelijk online verkrijgen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op goldea-health.com. Daarnaast zijn hier ook nog vele andere soorten voedingssupplementen te vinden. 

Pin It on Pinterest