Het is erg belangrijk dat mensen zich goed voelen over hun gebit. Lang niet alle mensen hebben het gevoel dat hun gebit er mooi uitziet en in sommige gevallen zijn er inderdaad wat esthetische gebreken die mensen jarenlang dwars kunnen zetten. Gelukkig is de tandheelkunde in ons land zeer vergevorderd en zijn er verschillende behandelingen mogelijk om esthetische problemen (en andere problemen) aan het gebit te verhelpen. We nemen in deze blog met je door hoe dat zit. 

Verschillende behandelingen mogelijk in Utrecht 

Bij tandarts utrecht kun je kiezen uit een scala van behandelingen die ervoor zorgen dat je gebit weer de esthetische looks krijgt die je eerder had, of misschien wel nooit heb gehad en die je nu wel eens graag wilt hebben. Door middel van facings, bleekbehandelingen en een beugel is het mogelijk om tanden qua tint en vorm te corrigeren. Facing zijn schildjes die je voor je tanden plaatsen ze worden op maat gemaakt. Ze verbeteren de vorm en de kleur van je tanden. Met een bleekbehandeling ga je naar de tandarts toe en met peroxide gaat deze dan de kleur van je tanden lichter maken. Kies wel een kleur die niet te licht is omdat het dan veel te onnatuurlijk uitziet. Heel lichte tanden worden ook wel eens gekscherend het Joling-effect genoemd. 

Esthetiek en zelfvertrouwen

Een behandeling bij de tandarts laten doen om een esthetisch gebit te krijgen, is erg belangrijk voor je zelfvertrouwen, wat je vervolgens weer kan inzetten tijdens een sollicitatiegesprek en dan heb je weer meer kans om een baan te halen die bij je studie past, zodat je in de rest van je leven werk kan doen waar je gelukkig van wordt en wat ook bij je past qua interesses.

We mogen heel dankbaar zijn dat de tandheelkunde in ons land zo goed op orde is. Blijf vooral naar de halfjaarlijkse controles toegaan, dan weet je zeker dat je goed zit met je gebit. 

Pin It on Pinterest