Een kniebrace dragen, helpt dat blessures voorkomen? Steeds vaker ziet men mensen een brace dragen, dan maakt het niet uit of ze jong of oud zijn, wanneer ze last hebben van de knie dan dragen ze zo’n ding. Wat zijn de redenen? In vele gevallen is het omdat een brace niet duur is, gemakkelijk draagbaar is en eenvoudig aan te kopen. In deze blog gaan we je vertellen wat nu werkelijk de functionaliteit is van deze voorzieningen.

Kniebraces voor goede ondersteuning

Kniebraces worden aanbevolen door dokters, ten behoeve van patiënten die een scheur of een ander soort knieblessure hebben. De kniebrace helpt dan het genezingsproces te versnellen. 

Drie soorten functies:

Functioneel. De brace biedt bescherming en stabiliteit een knie die geblesseerd is, zo zal deze niet weer snel blesseren. Dat is goed voor de genezing. 

Revalidatie. Een brace die de zijwaartse beweging en de op en neer beweging van de knie beperkt, is erg handig tijdens het herstel. Zo kan de knie als het ware rusten 

Profylactisch. De derde soort functie is er een die ontworpen is om de knieën tijdens contactsporten te beschermen enzo letsel te voorkomen.

Wanneer je een brace wilt dragen, dan is het slim om de volgende punten in gedachten te houden:

  • Welke delen van de knie zijn geblesseerd?
  • Hoe gaat je revalidatietraject eruit zien?
  • Welke sport doe je?
  • Overleg met een arts wat er nodig is

Een kniebrace heeft dus een ondersteunende en beschermende werking en helpt bij het revalideren na een knieblessure. Veel supporters dragen deze braces uit voorzorg, zeker wanneer ze op professioneel niveau acteren. Het is goed om te beseffen dat een knie natuurlijk niet onkwetsbaar is, een brace helpt de knie in een goede conditie houden tijdens het sporten.

Blijf onze site volgen en lees ook de andere blogs die belangrijk zijn om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van gezondheid en welzijn.

Pin It on Pinterest