Je huid is een belangrijk aspect van je lichaam. Veel mensen willen heel graag een mooie gladde huid zonder uitslag of littekens. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk maar het is wel mogelijk om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Zo kan je er alles aan doen wat binnen jouw controle is!

Voeding

Je voeding kan heel erg bepalend zijn voor de conditie van je huid. Als je veel ongezonde dingen eet dan wilt je lichaam alle afvalstoffen uit die voeding eruit krijgen. Dit doet je lichaam dan in de vorm van uitslag of pukkels en puistjes. 

Irritatie op de huid ook veroorzaakt worden door dichte poriën of door ontstekingen. Hierdoor gaat je huid een reactie geven en vaak is dit in de vorm van irritatie en plekjes op je huid.

Wat goed is om te eten zijn dingen zoals walnoten en lijnzaad. Hier zitten veel omega 3 en omega 6 vetten. Deze zijn heel goed voor je huid omdat ze je huid soepel en elastisch houden.

Huid crèmes

Natuurlijk heb je ook andere manieren om je huid te verzorgen. Met speciale crèmes die vol zitten met voedingsstoffen, kan je je huid een boost geven. 

Met bijvoorbeeld een dagcrème kan je elke dag je huid extra hydrateren waardoor het lekker soepel en mooi blijft voor een langere tijd. Alle crèmes zijn bedoeld om je huid extra te voeden en verbeteringen aan de huid te geven.

Soms heb je bijvoorbeeld wondjes in je huid of heb je ergens gaatjes door oorbellen die niet van goede kwaliteit zijn en daardoor ontsteken. Dan kunnen crèmes onder andere ook heel goed helpen. Met kwalitatieve gouden creolen ontsteken ze ook minder snel. 

Het is goed om een hele routine te hebben die je huid de juiste benodigdheden geeft. Hierdoor weet je zeker dat je huid alles krijgt wat het verdient en nodig heeft. 

Je zal je jezelf over 30 jaar dankbaar zijn als jij er tegen die tijd dan jaren jonger uitziet dan de rest!

Pin It on Pinterest