Een verkeerde ademhaling kan een hoop nare kwaaltjes veroorzaken. Wellicht dat je ook merkt dat je haar de afgelopen tijd steeds dunner wordt. Kan dit veroorzaakt worden door een verkeerde ademhaling? Niet direct, er is namelijk geen enkel onderzoek dat daarop wijst. Echter, zijn er wel studies waaruit blijkt dat haaruitval veroorzaakt kan worden door stress. Aangezien ademhalingsoefeningen tegen stress kunnen helpen, kan een gezonde ademhaling je indirect alsnog helpen bij haaruitval. Niet elke vorm van haaruitval wordt echter veroorzaakt tegen stress en soms helpt alleen een haartransplantatie nog.

Is je haar permanent verdwenen of niet?

Uit studies blijkt dat je haar niet permanent verdwijnt als je het verliest als gevolg van stress. Zodra het weer beter met je gaat, kan het haar dus weer aangroeien. Als je kaal wordt als gevolg van ouderdom, zal je haar echter niet meer aangroeien. Je haar zal dan permanent verdwijnen. Als haar verdwijnt als gevolg van ouderdom, komt dit doordat de haarzakjes heftig reageren op testosteron. Vooral bij mannen komt kaalheid dus vaak voor. Dit is eigenlijk bijna niet tegen te gaan, tenzij dat je kaal wordt omdat je bijvoorbeeld testosteron bijneemt. Dan kun je daarmee stoppen, om te voorkomen dat er nog meer haar uitvalt.

Verdwijnt je haar permanent dan kun je voor medicijnen kiezen. Die medicijnen werken echter niet permanent en hebben vaak ook veel bijwerkingen. Tot slot kun je nog voor de haartransplantatie kiezen. Steeds meer mannen kiezen voor die optie.

Haaruitval als gevolg van stress

Heb je haaruitval als gevolg van stress, dan kan je haar uiteindelijk ook weer aangroeien. Een haartransplantatie is dus niet noodzakelijk in dit geval. Het is nu echter wel belangrijk om de oorzaak, de stress dus, aan te pakken. Ademhalingsoefeningen kunnen in dit geval bijvoorbeeld wel relevant zijn. Daarnaast is het belangrijk om ook de oorzaak van de stress zelf aan te pakken. Ben je benieuwd naar welke ademhalingsoefeningen je kunt gebruiken om te ontspannen? Dan lees je op onze website alles over ademhaling. Wanneer je meer wilt weten over de perfecte ademhaling, is het dus goed om onze website door te nemen.

Pin It on Pinterest