Tegenwoordig kan bijna iedereen met stokjes eten. Dit komt vooral omdat de sushi restaurants tegenwoordig zeer populair zijn. Kun je nou nog niet met stokjes eten maar wil je dit wel graag oefenen lees dat dit stappenplan door en je zult gegarandeerd binnen de kortste tijden met stokjes eten alsof je nooit anders gedaan hebt.

Tip: wil je graag genieten van de lekkerste sushi in de regio Nieuwegein? Kijk dan op de website van Sushistation in Nieuwegein.

STAP 1: VERZAMEL DE BENODIGDHEDEN

Een paar schone eetstokjes en natuurlijk niet te vergeten de sushi.

STAP 2: HOUD DE STOKJES IN JE SCHRIJFHAND (OF DOMINANTE) HAND

Laat het eetstokje op je ringvinger liggen, wikkel het bovenste gedeelte van de middelvinger om het eetstokje heen en plaats je duim op het eetstokje om het extra steun te geven.

STAP 3: GEBRUIK JE NIET-DOMINANTE HAND OM HET ANDERE STOKJE IN JE SCHRIJF- OF DOMINANTE HAND TE PLAATSEN

Het tweede eetstokje moet tussen de duim en wijsvinger of wijsvinger worden geplaatst. Een beetje alsof je een pen vasthoudt.

STAP 4: HOUD HET EETSTOKJE TUSSEN JE DUIM EN WIJSVINGER (OF WIJSVINGER) VAST

Laat je wennen aan het gevoel dat je de eetstokjes in één hand houdt. Let op: Het eetstokje tussen duim en wijsvinger mag niet op zijn plaats worden gehouden zoals de andere eetstokje. Je moet in staat zijn om deze in een op- en neerwaartse beweging te bewegen.

STAP 5: OEFEN HET BEWEGEN VAN HET BOVENSTE EETSTOKJE OMHOOG EN OMLAAG

Terwijl je de onderste eetstokje stevig op zijn plaats houdt, begin je met je wijsvinger naar beneden te duwen om het eetstokje naar beneden te laten bewegen. Zo klem je het voedsel vast. Om het eetstokje weer omhoog te bewegen, ontspan je je wijsvinger.

STAP 6: OEFEN HET OPPAKKEN VAN DE SUSHI

Plaats de eetstokjes rond de sushi die je van plan bent op te pakken. Herhaal dan de beweging die je in stap 5 hebt geoefend.

STAP 7: LANGZAAM SUSHI NAAR JE MOND BRENGEN

Houd je hand zo stevig mogelijk vast als je de sushi naar je mond brengt. WAARSCHUWING: Probeer de eetstokjes niet samen te knijpen terwijl je de sushi draagt. Dit kan ertoe leiden dat de eetstokjes naar elkaar toe draaien en zo kan de sushi uit je stokjes vliegen.

Pin It on Pinterest