Dagelijks zien wij vele mensen met rugklachten. Naarmate je ouder wordt kan de wervelkolom geleidelijk meer slijten. Dit is een volkomen normaal proces wat artrose genoemd wordt. Artrose komt bij de één veel voor en bij de ander weinig. Bij de één kan dit veel klachten geven en bij de ander geen. De wervelkolom kan ook aan slijtage onderhevig zijn. Onze rugexpert Hilversum behandelt dagelijks vele klachten die met artrose te maken heeft.

Wat is artrose en wat heeft het als gevolg?

Artrose is een degeneratieve aandoening van het kraakbeen in de gewrichten, wat leidt tot pijn, stijfheid en beperkte beweeglijkheid. Het is een veel voorkomende aandoening die vooral bij oudere mensen voorkomt, maar het kan ook bij jongere mensen voorkomen als gevolg van overmatige belasting of een trauma.

Het kraakbeen in onze gewrichten fungeert als een soort schokdemper, wat ervoor zorgt dat de botten soepel en pijnloos tegen elkaar kunnen bewegen. Bij artrose raakt het kraakbeen echter beschadigd, wat leidt tot wrijving en pijn wanneer de gewrichten bewogen worden. De aandoening kan zich in elk gewricht voordoen, maar komt het meest voor in de knieën, heupen, vingers en rug.

Is artrose te genezen?

Er is helaas geen genezing voor artrose, maar er zijn wel behandelingen die de pijn en stijfheid kunnen verminderen en de beweeglijkheid kunnen verbeteren. Deze behandelingen kunnen bestaan uit medicijnen, fysiotherapie, gewrichtsinjecties en soms chirurgie. Ook kan het helpen om gewichtsverlies te behalen, te stoppen met roken en te leren hoe je je gewrichten op de juiste manier kunt belasten. Bij MoveWell staan de therapeuten voor u gereed.

Wat kan artrose voor invloed hebben?

Artrose kan een invloed hebben op de dagelijkse activiteiten en het algehele welzijn van mensen, maar met de juiste behandeling en zelfzorg kan het levenskwaliteit verbeterd worden. Het is daarom belangrijk om tijdig een arts te raadplegen als je pijn en stijfheid in je gewrichten ervaart, zodat je zo snel mogelijk de juiste behandeling kunt krijgen.

Het is een aandoening waarbij het kraakbeen in een gewricht afbreekt. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en beperking van de beweging. Fysiotherapeutische behandeling kan een effectieve aanvulling zijn op medische behandelingen voor artrose.

Een fysiotherapeut kan u helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen door middel van oefeningen, massages en manuele technieken. Deze technieken kunnen helpen om de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren en de spieren rond het gewricht te versterken. Hierdoor kan de patiënt zijn dagelijkse activiteiten weer beter uitvoeren.

De fysiotherapeut en adviezen

Fysiotherapie kan ook helpen bij het verminderen van het risico op verdere beschadiging van het gewricht. Door het versterken van de spieren rond het gewricht, wordt het gewricht beter ondersteund, waardoor de belasting op het gewricht vermindert.

Een fysiotherapeut kan ook adviseren over hulpmiddelen en aanpassingen in het dagelijks leven die de patiënt kunnen helpen om pijn te verminderen en de beweging te verbeteren.

In samenwerking met een fysiotherapeut bij Movewell wordt een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Dit kan helpen om de symptomen van artrose te verminderen en de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren.

In het kort, fysiotherapeutische behandeling bij artrose kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen, verbeteren van beweeglijkheid en versterken van spieren rond het gewricht, en adviseren over hulpmiddelen en aanpassingen in het dagelijks leven.

Pin It on Pinterest